Oud jaar 2021 - Beste vrienden, waarde klanten, Om alles vlot te laten verlopen, en om er een mooie en rustige oudejaarsavond van te maken, stellen wij voor om 'het feest menu oudjaar 2021' te starten om 17h45. Wij zullen dit jaar toasten op het nieuwe jaar 2022 om 22h30. (deze regel zal enkel gelden bij verplichte sluiting van de Horeca om 23h00)

Francis Scheyvaerts   Hippocampus

Francis Scheyvaerts studeerde af in 1979 aan de Hotelschool 'Ter Groene Poorte'. Nadien studeerde hij gedurende één jaar rechten. Zijn gastronomische carrière startte meteen op het hoogste niveau. In 1980 begon hij te werken in ' Cheval Blanc', vlakbij Reims (Frankrijk). In 1981 stapte hij over naar het twee- sterren restaurant ' Moëlan-sur-Mer' in Brittany. Zijn militaire dienstplicht vervulde hij in 1982 met het opleiden van militaire koks. Zijn omzwervingen brachten hem in een Engelse keten en de Hilton (1983 en 1984), om te eindigen in het fameuze Brusselse restaurant ' Comme Chez Soi' onder Pierre Wynants.

Zijn eigen Charme Boutique Hotel-Restaurant 'Hippocampus' startte hij in oktober 1987. Eerst in Noorderwijk, later in Mol.

Francis Scheyvaerts was lid van de prestigieuze vereniging ' Meesterkoks van België'. Een groep van jonge, ambitieuze koks die door interne kwaliteitsselectie tot de top van de Europese gastronomie behoren. Francis is nu erelid van de vereniging ' Jeunes Restaurateurs Europe. Samen willen ze een vernieuwde Europese keuken creëren. Hun leuze luidt: ' Talent & Passie', twee sleutelwoorden die de kwaliteit en ingesteldheid van alle leden illustreert en hen tegelijk verenigt tot een hecht blok.

Francis Scheyvaerts
General Manager, Hippocampus